"Ik ben écht trots nu"

Projecten ›› Groningen ›› 2017 ›› "Ik ben écht trots nu"
Als commissie merkten wij al vrij snel op, dat we gingen samenwerken met een erg enthousiaste groep 7/8. Wij hebben het studentenleven laten zien door naar Dizkartes te gaan en volgens Aldo, een jongen uit deze klas, konden we door dit project ook weer zien hoe het basisschoolleven is. Wij zijn natuurlijk ook al super oud en wisten dat niet meer!

In de bedenk- & doesessies die volgden, hebben de kinderen absoluut geholpen met het daadwerkelijk uitvoeren van het plan. Dit plan werd al snel democratisch gekozen; er moest een muur in de wijk komen met positieve graffiti erop. Het bijzondere was dat de graffiti-kunstwerkjes, die de kinderen in de klas hebben gemaakt, ook op de muur terug te zien zijn. Onder de les hoorde ik opeens: “Hé, dat is mijn boom!”.

De feestelijke afsluiting was een groot succes, vooral de plakjes cake met slagroom gingen bij zowel onze eigen groep als bij de andere groepen van CBS de Kleine Wereld Rosensteinlaan, die kwamen kijken, er goed in. Ik vond het ook erg fijn om te horen dat de graffiti muur goed werd ontvangen bij andere kinderen, een jongetje zei: “De muur was wel erg raar bruin, nu is het vrolijk.” Maar het mooiste van heel dit project vond ik hoe de slogan “Veiligheid, vriendschap, iedereen verdient dat!” die zelf gemaakt is door de kinderen, er voor heeft gezorgd dat een meisje kwam vertellen: “Ik ben écht trots nu”.
Geschreven door: Risanne Oosting

Wijk en stad: Gorechtbuurt, Groningen