Kinderen willen alles het liefste zelf doen

Projecten ›› Tilburg ›› 2017 ›› Kinderen willen alles het liefste zelf doen
"Wij, als studenten hebben veel kunnen leren van de kinderen." Kinderen willen alles het liefste zelf doen, TilburgDemi van Iperenburg, Pendragon

Nuri bevond zich altijd wat op de achtergrond in de klas, wat niet gek is met een klas vol enthousiaste meiden. ‘Misschien kunnen we een buurtfeest organiseren? Dat vindt volgens mij iedereen wel leuk,’ zei Nuri voorzichtig - en ja hoor, na overleg in de klas was iedereen het er mee eens. Een buurtfeest is voor jong en oud, dus voor iedereen een feestje. Het was leuk om te zien dat er zoveel creatieve ideeën kunnen komen uit kinderen.

‘Mogen we dan ook zelf de posters maken?’ vroeg Emma zich af. De kinderen waren allemaal zo enthousiast dat ze alles zelf wilde doen. Wij als studenten vonden dit een super idee. Hoe persoonlijker de posters en flyers, hoe beter. Alle ideeën kwamen vanuit de kinderen zelf. Het was leuk om te zien dat iedereen goed bij het project werd betrokken en dat iedereen kon laten zien waar hij/zij goed in was.

‘Wat kunnen wij doen?’ was op de afsluiting de meest gestelde vraag door de kinderen van basisschool de Petteflet. Iedereen was zo enthousiast dat ze maar al te graag wilde meehelpen. De tent opzetten, broodjes smeren, zeil neerleggen voor de grafitti, decoratie ophangen en nog veel meer. Alle kinderen zetten zich 100% in en dat was te zien bij het eindresultaat.

Het buurtfeest was een groot feest en het was jammer dat het alweer zo snel voorbij was. Wij, als studenten hebben veel kunnen leren van de kinderen. De openheid, samenwerking en creativiteit waren kwaliteiten waar de kinderen in uitblinkten. Met z’n allen hebben we een super middag georganiseerd, die niet snel vergeten zal worden.
Geschreven door: Demi van Iperenburg

Wijk en stad: Reeshof, Tilburg