GBSC en Dockzz pakken Confucius Speelpark aan

Projecten ›› Amsterdam ›› 2016 ›› GBSC en Dockzz pakken Confucius Speelpark aan
Studenten van Giving Back Students Community (GBSC) hebben samen met kinderen van Jongerencentrum Dockzz hun krachten gebundeld om een positieve bijdrage te leveren aan de wijk Geuzenveld. “De buurt mag wel wat schoner en sportiever”, aldus de kinderen. Samen organiseerden zij een opruimactie en sport & spelmiddag in het Confucius Speelpark.

Het goede voorbeeld
Het goede voorbeeld geven was niet alleen een belangrijk thema in de uitvoering van het project, maar het hele proces van dit project draaide hier om. Giving Back Students Community is namelijk opgericht voor studenten die zelf uit een milieu komen waarin studeren niet vanzelfsprekend is. Voor veel kinderen van de scholen waarmee Move samenwerkt, is studeren ook niet vanzelfsprekend en dit maakt de koppeling met deze studenten extra bijzonder.

"Ik wil mijn ervaringen terugkoppelen aan de jeugd en voor hen een betere omgeving maken om op te groeien"GBSC en Dockzz pakken Confucius Speelpark aan, AmsterdamTyrone, Giving Back Students Community

Samen zijn ze op onderzoek uitgegaan in de buurt, werden er stukjes geschreven over de buurt, zijn er tekeningen gemaakt van mooie en minder mooie plekken en is er een lijst opgesteld met meningen van buurtbewoners. Hierdoor ontstond het idee om een schoonmaakactie en sportdag te organiseren voor alle kinderen uit de buurt van het Confucius Speelpark. Hiermee wilden de kinderen het goede voorbeeld geven, want sporten is gezond en een schone speeltuin is belangrijk voor het speelplezier van de kinderen.

"Ik wil graag zoveel mogelijk kinderen een leuke tijd laten beleven"GBSC en Dockzz pakken Confucius Speelpark aan, AmsterdamAmina, Giving Back Studens Community

Wedstrijdje vuilnisprikken
Op een mooie zondag vond de schoonmaakactie en sportdag plaats in het Confucius Speelpark. De dag werd afgetrapt met een wedstrijdje vuilnisprikken. De rest van de middag werd er in alle hoeken van het plein gespeeld: basketbal, veldhockey, trefbal, tafeltennis, touwtjespringen, zaklopen en nog veel meer. Door al deze inspanningen waren de zelfgemaakte wraps, fruitspiesjes en limonade natuurlijk in no-time op!

Een rondleiding en ‘De Boskampi’s’
De kinderen kregen ook een kijkje in het studentenleven tijdens een rondleiding op de Hogeschool van Amsterdam. Ze waren onder de indruk van de vele studenten en het grote gebouw. Hier zou ik heel graag heen willen later!” riep leerling Ismael. Omdat het hebben van een bijbaan ook vaak onderdeel is van het studentenleven mochten de kinderen daarna op bezoek bij Pathé Arena, waar student Dalila werkt. Daar werd de dag afgesloten met de film ‘De Boskampi’s’ en een bakje popcorn.
Studenten: Giving Back Students Community (GBSC)
Kinderen: Jongerencentrum Dockzz
Maatschappelijk partner: Albert Heijn Lambertus Zijlplein Geuzenveld en Pathé