Samen feesten in Ondiep

Projecten ›› Utrecht ›› 2016 ›› Samen feesten in Ondiep
Kinderen van de Rietendakschool en basisschool Jules Verne en studenten van Studance sloegen de handen ineen om een buurtfeest in Ondiep op poten te zetten.

Krachten gebundeld
De Rietendakschool en Basisschool Jules Verne deden beide mee aan de Kinderraad in Ondiep, die dit jaar voor het thema ‘samenwerken voor meer kleur en eenheid in de wijk’ koos. Beiden scholen gingen tijdens hun Move-projecten met dit thema aan de slag. De studenten van Studance en kinderen van de Rietendakschool besloten na een aantal brainstormsessies dat ze graag een buurtfeest wilden organiseren om meer contact te leggen met ouderen in de wijk. Op basisschool Jules Verne ontstond hetzelfde idee, een mooie kans om krachten te bundelen.

Getalenteerde partyplanners
Als volleerde partyplanners bedachten de kinderen de meest creatieve ideeën voor het feest. In groepjes behandelden ze verschillende belangrijke onderwerpen, zoals: hoe nodig je mensen uit en hoe zorg je dat mensen ook echt willen komen? Welke spellen zijn leuk voor jong en oud? En wat voor muziek gaan we draaien? De sfeer zat er tijdens de bedenk- & doe-sessies goed in en dat was terug te zien tijdens de feestelijke afsluiting. Er ontstond een leuke connectie tussen diverse oudere buurtbewoners, studenten en kinderen. Met een springkussen, talentenshow, speeddatebank, bingo en diverse bordspellen was er voor ieder wat wils. De kinderen zijn erg trots op wat ze hebben bereikt tijdens het project.

Rondrennen op de Uithof
De kinderen keken hun ogen uit tijdens het uitstapje met de studenten naar de Uithof. Door middel van een echt college en diverse opdrachten kregen de kinderen een kijkje in het dagelijks leven van de studenten. 

"De universiteitsbibliotheek was echt fascinerend! Zoveel boeken en computers. De droom van elke nerd."Samen feesten in Ondiep, UtrechtQuinten, Rietendakschool
Project informatie
Kinderen: de Rietendakschool en basisschool Jules Verne
Studenten: Studance
Wijk: Ondiep, Utrecht
Partners: Me'kaar en Gemeente Utrecht
Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Madelein van der Ploeg madelein@stichtingmove.com
Projectpartners