Keep on mov(e)ing: meet, eat & GREET!

Projecten ›› Nijmegen ›› 2018 ›› Keep on mov(e)ing: meet, eat & GREET!
Na het introduceren van project MOVE voor de achtstegroepers van basisschool De Wieken was er geen twijfel meer mogelijk: 'We gaan iets voor de wijk doen, met het thema ontmoeting & contact! Alle thema’s van MOVE kunnen we in dit thema verwerken,' roept Roos enthousiast. Dit was voor de studenten van de HAN een geweldige start: project MOVE is on!

Na een gezellige kennismaking was het tijd om de wijk Wolfskuil te ontdekken doormiddel van een gave speurtocht. De achtstegroepers hadden tijdens de speurtocht oog voor de mogelijkheden in de wijk en voor de faciliteiten die niet aanwezig waren. 'Er is helemaal niks voor de oude mensen, ze kunnen alleen maar op een bankje zitten,' zegt Robinho. 'We moeten hier echt iets aan doen!' roept een groot deel van de klas.

Tijd om te brainstormen: wat willen we bereiken in deze wijk? Vele mooie ideeën kwamen naar boven. Alle ideeën hadden wel hetzelfde doel: mensen bij elkaar brengen in de wijk met verschillende culturen en leeftijden. De dag van de doorslag was aangebroken. Na veel discussiëren heeft het idee van de Meet & Eat gewonnen. Het plan is om de buurtbewoners (jong, oud & verschillende culturele achtergronden) bij elkaar te brengen door middel van een ochtend waarbij iedereen iets lekkers meeneemt uit zijn eigen cultuur. Deze dag zal plaatsvinden in de wijkfabriek gelegen in Wolfskuil. Om geld te verzamelen voor een activiteit zijn de achtstegroepers druk bezig met een flessenactie. De leerlingen hebben ontzettend veel zin in de slotdag en zijn enthousiast bezig met het maken van boodschappenlijstjes, uitnodigingen, een feestelijke afsluiting en posters.

Maar eerst is het tijd voor een kijkje in het studentenleven. “Wat een grote school is dit zeg, jullie hebben zelfs een winkel en een supermarkt in de school!!” roepen verschillende achtstegroepers. De kinderen hebben deze dag een beeld gekregen van de opleidingen in de zorg. Ze kregen les van een echte hogeschoolleraar. En wat was het leuk om te zien dat de kinderen al zo veel wisten over ziektebeelden zoals diabetes en autisme. Na de les was er tijd voor een lesje EHBO en een rolstoelrace. Alle activiteiten kosten natuurlijk energie, om weer het energieniveau op pijl te krijgen kregen de leerlingen een heerlijke lunch aangeboden door de leraren van de HAN. De dag werd afgesloten met een sportclinic voetbal. Voor de achtstegroepers en de studenten was het een geslaagde dag.

Nu is het tijd voor de laatste loodjes. Uitnodigingen worden verspreid en alles wordt tot in de puntjes geregeld. De studenten en de achtstegroepers zijn er helemaal klaar voor! Move it on!
Geschreven door: Kim Stevenlik
Wijk en stad: Wolfskuil in Nijmegen
School: ICK de Wieken
Studentenvereniging: HAN, minor KwK