Giving it back to Crooswijk

Projecten ›› Rotterdam ›› 2016 ›› Giving it back to Crooswijk
De studenten van Giving Back Students Community (GBSC) uit Rotterdam en groep 8 van de Arentschool zijn aan de slag gegaan in Crooswijk. Samen hebben ze een activiteit georganiseerd in verzorgingshuis Aafje – locatie de Nieuwe Plantage, dat vlakbij de school gevestigd is.

Verzorgingshuis Aafje
De kennismaking tussen de kinderen en studenten vond plaats aan de hand van een voorwerp dat iedereen had meegenomen naar de les. De kinderen en studenten moesten raden welk voorwerp bij welke student of leerling behoorde. Dit leverde grappige en interessante verhalen op waardoor ze een goed beeld kregen van elkaar. Na een uitgebreide analyse van Crooswijk besloten ze samen een activiteit te organiseren voor de oudere doelgroep in de wijk. Verzorgingshuis Aafje is vlakbij de school gevestigd en het leek de kinderen erg leuk om een leuke middag te organiseren voor de bewoners.

"Ik ben heel erg creatief en hoop dat ik dit tijdens het project in kan zetten"Giving it back to Crooswijk, RotterdamAyman, Arentschool


Een potje bingo
Na veel oefenen was het eindelijk zover: de ouderen uit verzorgingshuis Aafje werden vermaakt met een toneelstuk over respect, prachtig pianospel, een zelfgeschreven gedicht, mooie liedjes en een potje bingo. Ook brachten alle kinderen een roos met een persoonlijke boodschap mee voor de bewoners. De ouderen leefden helemaal op van deze gezellige en creatieve middag, aldus een begeleidster van verzorgingshuis Aafje. Voor de kinderen was het ook een waardevolle dag, zij waren verrast over hoe leuk het contact met de ouderen was. Door het succes van dit Move-project is de Arentschool geïnspireerd geraakt om zelf jaarlijks een activiteit met verzorgingshuis Aafje op te zetten.

Met tram 7 naar de Erasmus Universiteit
Niet lang na deze feestelijke dag stond een uitstapje naar het studentenleven gepland. Samen stapten ze in tram 7 naar de Erasmus Universiteit Rotterdam voor een speurtocht over de campus. Via leuke vragen ontdekten de kinderen hoe groot de campus van de Erasmus Universiteit eigenlijk is. Na de speurtocht en een badminton clinic van student Asham hebben de kinderen tussen alle andere studenten op de campus in het zonnetje geluncht met elkaar.
Project informatie
Studenten: Giving Back Students Community
Kinderen: Arentschool
Wijk: Kralingen-Crooswijk, Rotterdam
Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Laurens Klijmij rotterdam@stichtingmove.com
Projectpartners