De Rivierenwijk op de gezonde toer

Projecten ›› Algemeen ›› 2016 ›› De Rivierenwijk op de gezonde toer
Het viel groep 6 van de Maaspleinschool op dat er veel snoeppapiertjes, blikjes en chipszakken rondslingeren in de Rivierenwijk. Hun buurt kon wel een gezonde boost gebruiken, vonden de kinderen. Samen met de studenten van USAC brainstormden zij over hoe ze een gezonde leefstijl in de Rivierenwijk konden promoten.

Gezond eten is stoer!
Waarom eten mensen graag ongezond? Veel mensen denken dat dit gemakkelijker, goedkoper en lekkerder is dan gezond eten. Terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn! Ook liggen ongezonde snacks vaker op ooghoogte in de supermarkt dan gezonde alternatieven, ontdekten de kinderen. Bovendien vinden veel kinderen gezond eten niet ‘stoer’. Volgens de Maaspleinschool was het tijd om te laten zien dat een gezonde leefstijl juist wél stoer is!

Alpinisten in de dop
Bij een gezonde leefstijl hoort natuurlijk ook genoeg beweging en laat dat nou net zijn waar deze studenten van houden. Om hun kijk op het studentenleven te delen met de kinderen organiseerden de studenten van USAC een workshop klimmen. Al snel lieten de kinderen zien echte alpinisten in de dop te zijn!

" Het is belangrijk om de kinderen studenten te laten zien die iets doen waarvan zij denken: waarom zou ik dat niet kunnen?"De Rivierenwijk op de gezonde toer, AlgemeenFernand, Leerkracht Maaspleinschool


Gezond eten op elk moment van de dag 
Om de bewoners van de Rivierenwijk een handje te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl besloten de kinderen allerlei recepten voor gezond ontbijt, lunch, diner en tussendoor te bundelen in een receptenboek. Dit boek werd ter de afsluiting van het project gepresenteerd onder het genot van een heerlijke zelfgemaakte fruitsalade. De kinderen waren ontzettend trots op het resultaat!
Project informatie
Kinderen: Maaspleinschool
Studenten: USAC
Wijk: Rivierenwijk, Utrecht
Partner: Initiatievenfonds
Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Emma Rotman emma@stichtingmove.com
Projectpartners