Volleybalveld- en toernooi in Zevenkamp

Projecten ›› Rotterdam ›› 2017 ›› Volleybalveld- en toernooi in Zevenkamp
De kinderen van groep 7a van de Ds. J. J. Buskesschool hebben samen met psychologie- en economiestudenten van de Erasmus Universiteit een volleybalveld neergezet in de wijk Zevenkamp in Rotterdam. Tijdens de feestelijke afsluiting op 29 juni 2017 werd hierop een volleybaltoernooi gehouden en hebben de kinderen de omringende pleintjes schoongemaakt.

Een eerste kennismaking
De eerste Bedenk & Doe sessie was het zaak om kennis met elkaar te maken. De kinderen hebben zich voorgesteld aan de hand van een voorwerp, ze hebben de studenten geïnterviewd en er is een quiz gedaan om elkaar nog beter te leren kennen. Hierbij kwamen vragen aan bod zoals waar ga je het liefste heen op schoolreisje en hoeveel verplichte uren hebben studenten gemiddeld per week. Ik vond het erg leuk om te zien dat deze energieke klas zoveel van ons wilde weten.

Wijkverkenning en uiteindelijke plan

Bij de wijkverkenning werden 2 verdwaalde palen op het Dikke Vriendjes Plein (DVP) gevonden en hiermee ontstond het idee om er een volleybalveld van te maken. Uit een top 3 van de beste en meest realistische ideeën werd het volleybalveld in de derde Bedenk & Doe sessie uiteindelijk ook tot het definitieve projectplan verkozen. De studenten en groep 7a keken er naar uit om het idee samen met Ik ben Geweldig uit te voeren!

Uitje naar het studentenleven

Naast dat de kinderen bezig zijn geweest met de uitvoer van dit idee, hebben ze een bezoek gebracht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hierbij hebben ze een interactief college gehad van een docent Economie en hebben ze een campusspeurtocht gedaan, zodat ze een goed inkijkje in het studentenleven kregen. Één van de kinderen zei tijdens het uitje: ‘Ik vind het leuk dat jullie ook allemaal van die winkeltjes op de campus hebben.’

Feestelijke afsluiting
De kinderen reageerden 29 juni erg enthousiast op het schoonmaken van de pleintjes, ondanks dat het even ging regenen. In totaal is 10 kilo afval van de plantsoentjes, speeltuintjes en straat afgehaald. Bij de onthulling van het net en het volleybaltoernooi waren verschillende ouders aanwezig en bewoners van Stichting Orion, kwamen nog een kijkje nemen. Aan het eind van de dag ontvingen de kinderen, de commissie en de meester nog een medaille voor het neerzetten van het volleybalveld.

De meester vatte het project treffend samen: ‘De kinderen hebben geleerd samen in een proces tot een doel te komen.’
Geschreven door: Talitha Langendam

Wijk en stad: Zevenkamp, Rotterdam