Iedereen hoort erbij in Kanaleneiland

Projecten ›› Utrecht ›› 2016 ›› Iedereen hoort erbij in Kanaleneiland
Iedereen hoort erbij in de wijk, ook de vluchtelingen die in de buurt van basisschool Obs de Panda in de noodopvang zitten. De twee groepen 7 organiseren samen met studenten van TC de Uithof een spelletjesmiddag voor hen. Het thema ‘Iedereen hoort erbij in de wijk’ werd aangedragen door de Vreedzame Kinderraad Kanaleneiland.

Spelletjesmiddag voor vluchtelingen
Tijdens de eerste brainstormsessie werd duidelijk dat de groepen 7 van Obs de Panda heel graag iets wilden doen voor de vluchtelingen uit de noodopvang. Twee afgevaardigden van groep 7 namen dit plan mee naar de Vreedzame Kinderraad, waar het enthousiast werd ontvangen. Het idee werd verder uitgewerkt en samen zetten ze een oer-Hollandse spelletjesmiddag met koekhappen, spijkerpoepen, cakejes versieren en sportles op poten. 

"Ik zeg mijn voetbaltraining wel af. Ik wil liever vluchtelingen helpen"Iedereen hoort erbij in Kanaleneiland, UtrechtMohammed, Obs de Panda


Tennismiddag met gezonde lunch
Dinsdag 7 juni hebben de studenten van TC de Uithof een tennismiddag met gezonde lunch georganiseerd voor de kinderen, als bedankje voor hun inzet tijdens het Move project. Voor de kinderen was het een mooie kans om een sport uit te proberen, waarmee zij zelf niet snel in aanraking zouden komen. Tijdens de lunch konden de studenten en kinderen elkaar nog wat beter leren kennen, onder het genot van een zelf samengesteld gezond broodje.

Activiteitenmiddag voor vluchtelingenkinderen
Op woensdag 30 maart hebben de studenten en de kinderen een kennismakingsmiddag georganiseerd voor vluchtelingenkinderen. Met zelfgemaakte posters, waarop het woord ‘welkom’ in het Nederlands, Engels en Arabisch was te lezen, hebben ze de vluchtelingkinderen en hun ouders enthousiast gemaakt. Klassieke oud Hollandse spelletjes werden geïntroduceerd en ook het cake versieren was een groot succes. De lachende gezichtjes, van zowel vluchtelingenkinderen als basisschoolkinderen, zeiden genoeg; het was een geslaagde dag, en een mooie invulling van het thema van dit Move project, dat in de kinderraad voor de hele wijk was gekozen: ‘Iedereen hoort erbij in de wijk’.Project informatie
Kinderen: Obs de Panda
Studenten: TC de Uithof
Wijk: Kanaleneiland, Utrecht
Partners: Doenja Dienstverlening en Studio Appelmoes
Project media

Foto's

Bekijk alle foto's (3)

Video

Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Madelein van der Ploeg madelein@stichtingmove.com
Projectpartners