Samen voor een sfeervolle wijk

Projecten ›› Utrecht ›› 2016 ›› Samen voor een sfeervolle wijk
Met een vrolijke muurschildering zorgde groep 7 van basisschool het Schateiland voor een betere sfeer in Kanaleneiland. Samen met studenten van de Utrechtse Biologen Vereniging realiseerden zij hun plan voor de buurt.

Saaie grijze muur
Vergezeld door de biologiestudenten trokken de kinderen verschillende delen van de wijk in om te zoeken naar struikelblokken en verbeterpunten. Er werd een flinke hoeveelheid ideeën op papier gezet. Met stembiljetten en een stemdoos werd er democratisch besloten welk plan zij uit gingen voeren. Massaal werd er gestemd voor het idee om een saaie grijze muur te voorzien van een vrolijke muurschildering. De kinderen maakten diverse tekeningen voor de muur die door een kunstenaar verwerkt zijn in één ontwerp.

Samen schilderen
Op een zonnige maandagochtend kleurden de kinderen, studenten en kunstenares Nina van den Eerenbeemt de muurschildering in. Het was even doorwerken aangezien de onthulling dezelfde ochtend plaatsvond, maar door ieders enthousiasme en doorzettingsvermogen was de schildering op tijd af. Alle kinderen, ouders, studenten en een aantal mensen van Gemeente Utrecht verzamelden zich op het plein om het kunstwerk te bewonderen. Na een praatje van één van de studenten werd het zeil weggetrokken en de schildering onthuld. De kinderen wezen gelijk aan welke delen van de muurschildering zij herkenden uit hun eigen ontwerpen. Iedereen is blij met en trots op het resultaat!

"Altijd als we naar de muurschildering kijken, denken we aan jullie"Samen voor een sfeervolle wijk, UtrechtWidijan, Het Schateiland

Kijkje in het leven van een biologiestudent
Wat doet een student in het dagelijks leven? Wat onderzoekt een bioloog allemaal? Hoe kan je bioloog worden? Tijdens de bedenk en doe sessies zaten de kinderen al boordevol vragen, tijd om op onderzoek uit te gaan. Op een dinsdagmiddag namen de studenten de kinderen mee naar de universiteit. Met een rondleiding door het gebouw, kijkje door een microscoop en mini-college werden de vele vragen beantwoord. Bekijk de eerste video hiernaast voor een impressie van deze dag.

"Er zijn zoveel gebouwen op de universiteit, hoe onthouden jullie wat waar is?"Samen voor een sfeervolle wijk, UtrechtSevde, Het Schateiland
Studenten: Utrechtse Biologen Vereniging
Kinderen: Het Schateiland