Verbinding in de buurt

Projecten ›› Utrecht ›› 2016 ›› Verbinding in de buurt
Groep 8b en studenten van studievereniging Versatile werkten samen aan een project rondom het thema 'contact en ontmoeting'. Sinds de vervelende situaties van Parijs en Brussel voelen de kinderen van de islamitische Aboe Da'oedschool zich niet altijd even veilig en trots. Daarom organiseerden zij een activiteit waar ze hun echte talenten lieten zien en hoopten vooroordelen weg te nemen. 

Dinnershow
Tijdens de bedenk- en doe-sessies kwam naar voren dat veel kinderen van deze islamitische basisschool bang waren door het recente geweld en terrorisme in de wereld. Om deze angst aan te pakken is er tijdens dit project voor het thema 'contact en ontmoeting' gekozen. Wie wilden de kinderen ontmoeten in hun wijk en op welke manier? Er kwamen vele ideeën voorbij: van survivallen met studenten tot het ontmoeten van Enzo Knol. Uiteindelijk is er gekozen voor het idee om een dinnershow te organiseren voor ouderen uit de wijk. Met een kookwedstrijd, modeshow met traditionele kleding uit eigen land, demonstratie thaiboksen en portie moppentappen willen de kinderen de ouderen een leuke dag bezorgen en hun talenten laten zien.

"Wij willen graag oma'tjes ontmoeten, want die zijn zo schattig!"Verbinding in de buurt, UtrechtGroep 8b, Aboe Daoedschool


Veel applaus en leuke gesprekken
Op woensdagmiddag rond het lunchuur startte de dinnershow voor de ouderen uit woonzorgcentrum Zuylenstede. Om half elf stonden de kinderen vol enthousiasme klaar om de ruimte te decoreren, tafels mooi op te maken en de voorbereidingen te treffen voor het koken. Toen de eerste ouderen arriveerden, werden ze hartelijk verwelkomd door de kinderen die gelijk een praatje met hen aankoopten. De rest van de dag verliep het contact heel soepel en genoot iedereen van de show. Dat zowel de ouderen als de kinderen het een geslaagde dag vonden was te merken aan het vele applaus en de leuke gesprekjes die ontstonden

Speuren op de Uithof
Op een koude woensdagochtend begonnen de kinderen fanatiek aan een speurtocht op de Uithof. De studenten leerden hen op deze speelse manier veel over hun leven. Een groep kinderen op de Uithof valt wel op, "zo jong en nu al naar de universiteit?!" riepen een aantal langslopende studenten. Na de speurtocht in de buitenlucht sloten ze de dag af in de warme kassen van de Botanische Tuinen.
Project informatie
Studenten: Studievereniging Versatile
Kinderen: Aboe Daoedschool
Wijk: Zuilen, Utrecht
Partner: Ik Ben Geweldig
Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Madelein van der Ploeg Madelein@stichtingmove.com
Projectpartners