Hoe Imad en Zinadin hun talenten ontdekten

Projecten ›› Tilburg ›› 2018 ›› Hoe Imad en Zinadin hun talenten ontdekten
Imad en Zinadin, de twee grootste 'clowns' van de klas, waren na de eerste bedenk & doe sessie ietwat sceptisch over ‘dit hele gedoe’. Wat is het doel nu eigenlijk van dit project en wat hebben we er zelf aan, vroegen zij zich af. En reken maar dat ze dat zouden laten merken aan ons, en aan de rest van de klas. De twee, die sowieso al regelmatig de boel op stelten zetten in de klas, verdubbelden hun inzet.

Ik vond dat jammer en moeilijk, want het was juist ons doel om de kinderen een fijne en succesvolle ervaring op te laten doen. Daarnaast voelde ik ook de verantwoordelijkheid om deze twee jongens meer bij het project te betrekken, omdat ze in mijn groepje zaten. Ik zat met de handen in het haar, want ik wilde zo graag dat zij het ook leuk vonden, maar toen besefte ik iets. Deze jongens wilden gewoon iets doen wat bij ze past. Toen we het gingen hebben over de taken die verdeeld moesten worden, bleek al snel dat de rol van presentator voor hen weggelegd was. Die grote praatjes die ze in de klas soms hadden, konden ze namelijk super goed gebruiken op het podium. Opeens begonnen hun ogen te stralen en kregen ze een stroom aan goede ideeen. “Dit is echt gaaf”, riep Imad. “Ja!”, zei Zinadin, “En we kunnen ook tijdens het presenteren mensen uit het publiek halen en ze een spelletje voor laten doen!”

Eindelijk was het dan zo ver: de dag van de uitvoering. Imad en Zinadin hadden hun netste kleren aangetrokken en waren lichtelijk nerveus aan het wachten op het moment van de waarheid. Alle bezoekers waren zojuist gearriveerd en de twee stonden met een microfoon in hun hand en een stropdas om hun nek op het podium. “Beste dames en heren”, begonnen ze, “Welkom op onze sport- en spelletjesochtend”. Wat deden ze het goed, en wat was het geweldig om te zien hoe zij hun talent ontdekt hadden tijdens dit project.
Geschreven door: Diewertje van Hoorn
Wijk en stad: Tilburg- Noord