Mooie score voor de BSO

Projecten ›› Groningen ›› 2016 ›› Mooie score voor de BSO
De kinderen van de BSO mogen vooral spelen na schooltijd. De studenten hebben daarom goed op de hobby's en interesses van de kinderen gelet tijdens het project. De speelplaats van de BSO is openbaar, die wilden ze graag opfleuren en van extra voorzieningen voorzien.

Kleine hechte groep
De groep kinderen die naar de BSO komt na schooltijd is klein en ze worden erg vrij gelaten in hoe zij hun tijd indelen. De studenten moesten daarom erg hun best doen om ze te betrekken bij hun project. Dit deden zij door een leuke pubquiz en spellen te organiseren. Door aandacht te besteden aan wat de kinderen graag doen na schooltijd, betrokken zij de groep bij het project. Ze besloten dat ze de bijbehorende speelplaats graag wilde opknappen! Ze mochten allemaal stemmen voor hun favoriete idee.

Pubquiz over studentenleven
De commissie had een uitstapje naar een collegezaal willen plannen, maar dit lukte logistiek helaas niet. Ze hebben een mooie oplossing gevonden, namelijk een pubquiz met allemaal vragen over het studentenleven! Hoe wonen studenten eigenlijk? Wat doen ze in hun vrije tijd?

Toernooi en bloemen planten
Dinsdag was het zo ver, de feestelijke afsluiting! Door middel van sponsoring was het mogelijk een mooi scorebord te kopen. Het bord werd ingewijd met een voetbaltoernooi. Een aantal meiden wilde graag wat kleur toevoegen met mooie bloemen, die zij gesponsord kregen van een plaatselijke bloemist. Die werden, terwijl zij de voetballers aanmoedigden, geplant samen met de commissie.
Project informatie
Kinderen: BSO Decibel
Studenten: Rode Kruis Studentendesk
Partners: HUBO Meeuwederweg, Bloemenhal Akkerman
Wijk: Oosterpoortbuurt Groningen
Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Foke Prins foke@stichtingmove.com
Projectpartners