Betalen uit melkpakken op buurtfeest in Holendrecht

Projecten ›› Amsterdam ›› 2017 ›› Betalen uit melkpakken op buurtfeest in Holendrecht
" Ik heb heel veel geleerd over de leefwereld van de kinderen en mogen ervaren wat het is om leraar te zijn. "Betalen uit melkpakken op buurtfeest in Holendrecht, AmsterdamLaura Kempe, Kwakiutl

Al vanaf het begin van het project waren de kinderen enorm enthousiast. De klas was vaak moeilijk rustig te krijgen wanneer we met zijn allen het project aan het bespreken waren omdat ze zo graag hun ideeën wilden laten horen. Samen met de kinderen werkten we met het thema veiligheid. Tijdens een rondleiding in hun buurt lieten zij ons al het afval zien en de ratten die daar op afkwamen. Hier wilden ze graag aandacht voor vragen.

Maar veiligheid is natuurlijk meer dan alleen een schone buurt. Sociale veiligheid is net zo belangrijk. Daarom besloten we samen met de klas een buurtfeest te organiseren waarbij we aandacht wilden vragen voor minder afval en om iedereen gezellig met elkaar te laten eten en spelen.

Terwijl we nog bezig waren met de voorbereidingen op het Holendrechtplein kwamen er al een aantal nieuwsgierige buurtbewoners vragen wat we allemaal aan het doen waren. Toen we vertelden over het feest kregen ze direct een lach op hun gezicht en ze beloofden langs te komen. Net na het startsein gooide de regen helaas het plan om en verhuisden we het feest naar binnen in het buurthuis. Gelukkig was daar het dansteam van de klas die de sfeer er snel weer inbracht met hun optreden!

Het feest was uiteindelijk zeer gezellig met alle kinderen, ouders en buurtbewoners die kwamen kijken. Iedereen heeft veel spelletjes gespeeld, zoals vier-op-een-rij en touwtrekken. Daarnaast was er een workshop portemonneetjes maken van lege melkpakken, helemaal passend bij thema afval en recyclen. We sloten het feest af met knuffels, groepsfoto’s en veel bedankjes. “Ik vond het heel leuk om jullie te ontmoeten!” riep een van de kinderen ons toe na afloop.

Ik heb heel veel geleerd over de leefwereld van de kinderen en mogen ervaren wat het is om leraar te zijn. Het lijkt mij een ontzettend zware baan, maar ook eentje waar je heel veel liefde in terug krijgt. Het project was dan ook vooral een hele leuke en leerzame samenwerking tussen ons als studenten en kinderen.
Geschreven door: Laura Kempe

Wijk en stad: Holendrecht, Amsterdam