Jong en oud dichter bij elkaar

Projecten ›› Rotterdam ›› 2016 ›› Jong en oud dichter bij elkaar
Kinderen van basisschool de Boog organiseerden samen met vijf enthousiaste studenten van de Rode Kruis Studentendesk een feest voor ouderen uit de buurt. Op deze manier wilden de kinderen zorgen dat er in de toekomst minder onenigheid ontstaat tussen de jongere en oudere bewoners in de Bospolder.

Op bezoek bij verzorgingshuis Aafje
Tijdens de bedenk- & doe-sessies leerden de studenten en kinderen elkaar beter kennen. Al snel bleek dat de kinderen zich in wilden zetten om de band tussen buurtbewoners te versterken. Met name tussen de jonge en oudere generatie, want er is regelmatig onenigheid tussen deze twee groepen. Door elkaar te ontmoeten en een praatje aan te gaan, kunnen de vooroordelen worden weggenomen bedachten de kinderen. Samen met de studenten gingen ze aan de slag om het idee te realiseren. En geen betere plek om te beginnen dan bij het lokale verzorgingshuis om de hoek van de school.

"Ik vind het echt heel leuk om mensen uit de buurt zelf te kunnen helpen"Jong en oud dichter bij elkaar, RotterdamMarouane, OBS de Boog


Onder de indruk van de campus
Zoveel gebouwen en studenten, dat hadden de kinderen niet verwacht toen ze voor het eerst de campus van de Erasmus Universiteit opliepen. Door middel van een speurtocht over de campus met diverse opdrachten kregen zij een kijkje in het studentenleven. Als afsluiter kregen de kinderen een laatste opdracht: teken je toekomst, hoe zie jij jezelf over vijf jaar?. Vol nieuwe indrukken en met stof tot nadenken stapten de kinderen weer in de metro terug naar school.

Waardevolle ontmoetingen
Eind mei vond het buurtfeest plaats op het plein bij verzorgingshuis Aafje. Veel buurtbewoners kwamen kijken en deden mee aan de activiteiten. Met verschillende spelletjes, lekkere hapjes, vogelhuisjes beschilderen en sportieve activiteiten ontstonden er waardevolle ontmoetingen tussen de ouderen en jongeren uit de buurt. De ouderen die niet naar buiten kwamen, kregen van de kinderen lekkere hapjes geserveerd op hun kamer. Een geslaagd feest!
Project informatie
Kinderen: OBS de Boog
Studenten: Rode Kruis Studentendesk
Wijk: Delftshaven (Bospolder), Rotterdam
Partner: NJR
Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Laurens Klijmij laurens@stichtingmove.com
Projectpartners