Gezellige rommelmarkt in Kanaleneiland

Projecten ›› Utrecht ›› 2016 ›› Gezellige rommelmarkt in Kanaleneiland


Groep 7a van de Da Costaschool en studenten van sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht organiseren samen een rommelmarkt in Kanaleneiland. Niet alleen maar voor de gezelligheid, want de opbrengst van de markt gaat naar een goed doel.

Samen voor het goede doel
Nadat de studenten en kinderen elkaar beter hadden leren kennen trokken zij samen de wijk in. Zijn er genoeg rustplekken in de wijk? Hoe is de sfeer eigenlijk? Een groepje kinderen heeft zelfs vragen gesteld aan medewerkers van Gemeente Utrecht. Na afloop van de verkenning begon de brainstormsessie over hun bijdrage aan de buurt. Massaal kozen de kinderen voor het idee om een rommelmarkt te organiseren. Niet alleen voor de gezelligheid, want het geld dat wordt opgehaald zal naar het KiKa Fonds gaan. Zo doen ze wat leuks om de buurt meer samen te brengen én ondersteunen ze kinderen in Nederland die dat hard nodig hebben.

"Het is heel leuk dat we elkaar leren kennen. Samen kunnen we echt iets voor de buurt doen!"Gezellige rommelmarkt in Kanaleneiland, UtrechtWendy, leerling groep 7a van de Da Costaschool


Buurtfestival met rommelmarkt
Tijdens de organisatie van de rommelmarkt kwamen de studenten en kinderen erachter dat groep 7b van de Da Costaschool tijdens hun Move-project een buurtfestival ging organiseren. Ze besloten de handen ineen te slaan en de evenementen tegelijk plaats te laten vinden. 

Eerst kijken op de univeristeit
Tijdens het project hebben de kinderen een kijkje kunnen nemen in het studentenleven. Ze hebben een speurtocht gedaan in het Universiteitsgebouw op de Uithof en hebben zelfs een college gekregen! Dit college ging over ‘slim zijn’, en wat waren de kinderen toch slim! Ze stelden goede vragen en waren super enthousiast. De klas vond het college toch wel het leukste moment van de dag, zij voelden zich echt student!

Da Costa Festival #meet&greet barstte los!
En dan de feestelijke afsluiting. De taken waren verdeeld en de kinderen gingen aan de slag. De kinderen hadden bedacht een festival te organiseren waarbij de opbrengst naar een goed doel zou gaan: het Kika-fonds. En wat was het een succes, er is uiteindelijk 60 euro opgehaald! Op het festival waren allerlei dingen te doen: er was een Beautyhoek, de kinderen hadden armbandjes gemaakt en er was zelfs een springkussen! Ook hadden kinderen van tevoren hard gewerkt aan de promotie van het festival. Tot slot had iedereen kleding en spullen mee naar school genomen om te verkopen en werd er op het festival gecollecteerd. Het resultaat mag er zijn!
Project informatie
Kinderen: Da Costa school
Studenten: Studentengroep Sociale Wetenschappen (SGS)
Partner: Initiatievenfonds
Wijk: Kanaleneiland, Utrecht
Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Madelein van der Ploeg madelein@stichtingmove.com
Projectpartners